Το Pinterest αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο. Είναι ένα σημείο που το ξενοδοχείο σας πρέπει να έχει παρουσία.

 

Γιατί επιλέγουμε το Pinterest

Φέρνει δωρεάν επισκέψεις στη σελίδα του ξενοδοχείου

Το Pinterest είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείτε να βλέπετε φωτογραφίες οι οποίες ανήκουν σε θεματαλογικά Boards. Η διαφορά με τα άλλα μέσα είναι οι φωτογραφίες ανεβαίνουν στο Pinterest μέσα από websites.

Για παράδειγμα εάν έχετε στο website του ξενοδοχείου σας μια σελίδα με φωτογραφίες του SPA τότε μπορείτε να κάνετε PIN μια φωτογραφία απευθείας από τη σελίδα χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσετε τη φωτογραφία στο pinterest.

Η φωτογραφία φέρει το Link της σελίδας από την οποία προήλθε με αποτέλεσμα όποιος πατήσει κλικ τη φωτογραφία μέσα από το Pinterest θα καταλήξει στο website σας(στο σημείο δλδ από το οποίο έγινε αρχικα η καταχώρηση στο Pinterest)

Επιπλέον, το Pinterest είναι δωρεάν – δεν υπάρχει καμία χρέωση για τη χρήση του.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο ξενοδόχος είναι  απλά να επισκεφθεί κάθε υποσελίδα του website του που έχει φωτογραφίες, και να κάνει την διαδικασία του PIN. Εδώ αφού κάνει PIN καλό είναι να προσθέσει και κάποιες λέξεις κλειδιά ή μικρή περιγραφή σε κάθε φωτογραφία.

Έτσι, οι φωτογραφίες ανεβαίνουν στο Pinterest, και εάν κάποιος δει τη φωτογραφία και πατήσει κλικ σε αυτή, μεταφέρεται αμέσως στη συγκεκριμένη υποσελίδα του website από την οποία έγινε το αρχικό PIN.

 

Παράδειγμα

Στο website του ξενοδοχείου σας έχετε μια υποσελίδα με ελκυστικές, υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες για το SPA. Ως ξενοδόχος, μπαίνετε στη σελίδα αυτή και κάνετε PIN την φωτογραφία. Στο παράθυρο που ανοίγει και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του PIN, βάζετε μια ελάχιστη περιγραφή. Ολοκληρώνεται τη διαδικασία κι έτσι η φωτογραφία είναι πλέον στο Pinterest.

Κάποιος χρήστης του Pinterest που ψάχνει φωτογραφίες σχετικές με SPA ανακαλύπτει στην περιήγηση του τη φωτογραφία αυτή και κάνει κλικ. Αυτόματα μεταφέρεται στη σελίδα SPA του ξενοδοχείου σας.

 

 Απευθύνεται σε γυναίκες

Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του Pinterest είναι γυναίκες (ποσοστό 81% σύμφωνα με στοιχεία του 2017). Οι γυναίκες αποτελούν συνήθως τον decision maker σε θέματα διακοπών όποτε το μέσο κρίνεται πλήρως κατάλληλο.

 

Μπαίνει στα αποτελέσματα της Google

Τα pinterest boards μπαίνουν στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Για παράδειγμα αν ψάξετε “hotels with spa” είναι πολύ πιθανό μετά από τα πρώτα αποτελέσματα κάποιων ξενοδοχείων, η google να εμφανίσει pinterest boards με φωτογραφίες ξενοδοχείων με spa.

Παρόλο που το pinterest θέλει μηνιαία παρακολούθηση και ανανέωση προτείνουμε να δημιουργήσετε κάποια boards με όλες τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου και της περιοχής.

 

Είναι για την παγκόσμια αγορά

Το 60% των χρηστών του Pinterest είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Στρατηγική Pinterest και υλοποίηση

  1. 1.Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Pinterest
  2. Δημιουργήστε τα βασικά boards. Τα boards πρέπει να έχουν στο τίτλο τους τα keywords που περιγράφουν το ξενοδοχείο.Εάν το ξενοδοχείο σας είναι στο κέντρο της κέρκυρας το board πρέπει να έχει τίτλο “ Ξενοδοχείο στο κέντρο της Κέρκυρας”.

Δημιουργήστε boards και για την περιοχή πάντα με τις λέξεις κλειδιά στον τίτλο. Παραδείγματα boards (στα αγγλικά)

  • Rafting in Corfu
  • Top things to do in Corfu
  • The Best beaches in Corfu

 

  1. Αφού έχετε δημιουργήσει τα boards πρέπει να βάλετε φωτογραφίες σε αυτά. Οι φωτογραφίες πρέπει πρώτα να είναι στο site σας ώστε να την κάνετε PIN από εκεί στο αντίστοιχο board.

 

Προσθέστε 5-10 φωτογραφίες σε κάθε board.

 

4) Γράψτε μια περιγραφή για κάθε φωτογραφία πάντα με τις λέξεις κλειδιά. Προσθέσετε hashtags (μπορείτε να βρείτε ιδέες για hashtags στο website https://hashtagify.me/