Ο πιο σύντομος και αποτελεσματικός τρόπος να έχετε επισκέψεις στο website του ξενοδοχείου σας και κατ επέκταση κρατήσεις είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Google Ads της Google (πρώην Google Ads)

 

Τι είναι το Google Ads

Είναι το σύστημα πληρωμένων διαφημίσεων της Google. Σε προηγούμενο κεφάλαιο είδαμε το τι πρέπει να κάνετε για να σας δείχνει η Google στα οργανικά της αποτελέσματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά κανένας δεν μπορεί να σας υποσχεθεί και να εγγυηθεί ότι στο τέλος η Google θα εμφανίσει το ξενοδοχείο στα αποτελέσματα και αν ΝΑΙ σε ποια θέση.

Αντιθέτως, με την υπηρεσία Google Ads (πληρωμένων διαφημίσεων) μπορείτε την ίδια στιγμή να αρχίσετε να έχετε επισκέψεις.

 

Διαφορές SEO και Google Ads

  • To SEO είναι δωρεάν ενώ στο Google Ads πληρώνετε κάθε φορά που κάποιος πατάει κλικ στη διαφήμιση κι έρχεται στο website σας
  • Οι διαφημίσεις Google Ads φαίνονται ότι είναι διαφημίσεις (εμφανίζεται η λέξη”sponsored” δίπλα στη διαφήμιση, Είναι τα αποτελέσματα που είναι ακριβώς από πάνω από τα οργανικά
  • To SEO δεν έχει καμία εγγύηση ότι θα πετύχει. Στο Google Ads πληρώνετε για να εμφανίζεστε ψηλά οπότε εάν κάνετε τα σωστά βήματα είναι εγγυημένο ότι θα έχετε κλικ
  • Στο Seo και να δουλέψει θέλει χρόνο. Το Google Ads φέρνει κλικ την ίδια ημέρα που θα το ενεργοποιήσετε.

 

Πως χρεώνεστε στο Google Ads 

Εφόσον δημιουργήσετε τις διαφημίσεις σα, η οποίες προβάλλονται κάθε φορά που κάποιος αναζητά κάτι συγκεκριμένο πχ “ξενοδοχεία Κέρκυρα” επιλέγετε και ένα μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για κάθε κλικ. Πχ  0.5€.

Επίσης επιλέγετε το μέγιστο ποσό που διαθέτετε για μία ημέρα πχ 20€. Έτσι το σύστημα της Google δεν θα σας χρεώσει σε καμία περίπτωση πάνω από το ποσό των 20€ ανά ημέρα. Το ποσό αυτό μπορείτε ανά πάσα στιγμή να το αλλάζετε.

Έτσι οι χρεώσεις είναι πάντα ελεγχόμενες από την πλευρά σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε κάθε φορά τις καμπάνιες κάτι που σημαίνει ότι σταματούν οι διαφημίσεις να τρέχουν και κατά συνέπεια σταματάει και η οποιαδήποτε χρέωση.

Οι πληρωμές στην Google γίνονται μέσω κάρτας ή τραπεζικού εμβάσματος. Εφόσον κατατεθεί το ποσό τότε η Google αρχίζει να χρεώνει από το ποσό που έχει κατατεθεί έως ότου εξαντληθεί.

Εφόσον εξαντληθεί πρέπει να κάνετε κατάθεση εκ νέου.

Σημαντικό εδώ είναι να έχετε επιλέξει τις χειροκίνητες πληρωμές και όχι τις αυτόματες – εάν έχετε επιλέξει αυτόματες πληρωμές η Google θα χρεώνει αυτόματα της κάρτα σας όταν το ποσό αρχίζει να εξαντλείται.

 

Παράδειγμα

Έχετε κάνει αρχική πληρωμή μέσω κάρτας 200€ και έχετε ορίσει ότι επιθυμείτε να χρεώνεστε μέχρι 20€ την ημέρα από την Google. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημίσεις σας θα τρέξουν για 10 ημέρες και την 10η ημέρα το ποσό θα εξαντληθεί. Εάν έχετε επιλέξει χειροκίνητες πληρωμές τότε θα πρέπει να κάνετε πάλι μια πληρωμή 200€ (ή οποιουδήποτε άλλου ποσού) ώστε η Google να μπορεί να τρέξει πάλι τις διαφημίσεις σας.

Εάν έχετε επιλέξει αυτόματες πληρωμές, την 8η ημέρα η Google θα κάνει αυτόματη χρέωση 200€ ώστε να μπορεί να συνεχίσει

Για μεγαλύτερο έλεγχο προτείνουμε τις χειροκίνητες πληρωμές.

 

Ποιες λέξεις – κλειδιά να επιλέξετε

Εφόσον θέλετε να διαφημίσετε το ξενοδοχείο σας πρέπει οι λέξεις- κλειδιά που στοχεύετε ειδικά για την Ελλάδα να έχουν απαραίτητα μέσα τις λέξεις «διαμονή» “ξενοδοχείο” και το όνομα της περιοχής.

Εάν το ξενοδοχείο σας είναι στο κέντρο της Κέρκυρας τότε επιλέξτε ως keywords

  • Ξενοδοχείο Κέρκυρα
  • Κέρκυρα διαμονή
  • Ξενοδοχείο Κέρκυρα κέντρο

 

Αντίστοιχα εάν στοχεύετε σε πελάτες εξωτερικού μπορείτε να στοχεύσετε σε λέξεις

  • Hotel Corfu
  • Corfu accommodation
  • Cheap hotels in Corfu

Αυτά είναι αρκετά ώστε να αρχίσετε να έχετε άμεσα επισκέψεις. Προφανώς εάν το ξενοδοχείο σας έχει κάποια χαρακτηριστικά που θέλετε να αντιστοιχούν με τις αναζητήσεις μπορείτε να βάλετε τα χαρακτηριστικά αυτά στα keywords που στοχεύετε.

Για παράδειγμα εάν το ξενοδοχείο σας έχει πισίνα μπορείτε να στοχεύσετε στη λέξη “Corfu hotels with swimming pool”

Έτοιμες διαφημίσεις

Για το group ξενοδοχείο Κέρκυρα φτιάξτε 2 διαφημίσεις που στο κείμενο θα περιέχουν και τις λέξεις κλειδιά

 

Διαφήμιση 1

 

Ξενοδοχείο “HotelCorfu”– Στο κέντρο της Κέρκυρας

Μία εισαγωγική πρόταση που έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα του ξενοδοχείου σας (πχ SPA, ή φθηνό, ή Lux) και κάποιο στοιχείο για την τοποθεσία του

 

Παράδειγμα διαφήμισης για το ξενοδοχείο Κερκυρα Ινν

 

Ξενοδοχείο Κέρκυρα Inn – Στο κέντρο της Κέρκυρας

Το πολυτελέστερο ξενοδοχείο που φιλοξενεί όλες τις διασημότητες. Θα μας βρείτε κοντά στην κεντρική πλατεία στο κέντρο της Κέρκυρας

 

 

Επεκτάσεις Google Ads 

Οι επεκτάσεις είναι κάποια extra στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στη διαφήμισή σας ώστε να δώσετε κάποιες επιπλέον επιλογές στον επισκέπτη

Χρησιμοποιήστε τις 2 επεκτάσεις

 

Sitelinks

Προσθέστε κάποια επιπλέον Links στη διαφήμισή σας εκτός του βασικού κειμένου, Αυτά εμφανίζονται κάτω από τη βασική διαφήμιση.

 

Παράδειγμα

 

 

 

Call Extension

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε το τηλέφωνο του ξενοδοχείου σας, Το τηλέφωνο πρέπει να είναι ίδιο με τη τηλέφωνο που βρίσκεται στο website σας ώστε να γίνει αποδεκτή η επέκταση.

 

Παράδειγμα

 

Callouts

Άδω μπορείτε να βάλετε κάποια extra στοιχεία του ξενοδοχείου όπως πχ – Θερμαινόμενη Πισίνα, Δίπλα στη θάλασσα, Roof Garden κλπ.

Παράδειγμα

 

Προσφορές – Deals

Αυτή η επέκταση σας επιτρέπει να δείχνετε άμεσα στη διαφήμισή σας μια τρέχουσα προσφορά.

 

Παράδειγμα

Προτεινόμενο Budget

Ξεκινήστε με 0.7€ κόστος per και 20€ ανά ημέρα. Εφόσον δείτε αποτελέσματα ανεβάστε το ημερήσιο budget.